Mesić razgovarao s libijskim veleposlanikom o osuđenim bugarskim medicinskim sestrama

PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić rekao je u četvrtak da je s libijskim veleposlanikom u Hrvatskoj razgovarao o tome kako Hrvatska može pomoći u rješenju problema stranog medicinskog osoblja koje je nedavno osuđeno na smrt u Libiji.

Libijske su vlasti na smrtnu kaznu osudile pet bugarskih medicinskih sestara i palestinskog liječnika, jer su, kako tvrde, namjerno zarazili virusom HIV-a 426 libijske djece.

"Spomenuli smo i problem s bugarskim medicinskim sestrama i palestinskim liječnikom. Dogovorili smo se o tome što mi eventualno možemo napraviti", kazao je Mesić novinarima.

Libijski veleposlanik u Hrvatskoj sa sjedištem u Berlinu Said Abdulaati obećao je prenijeti Mesićevu poruku libijskom predsjedniku Gadafiju.

Pomoć hrvatskih dužnosnika u rješenju problema zatražio je bugarski ministar vanjskih poslova Solomon Passy za nedavna posjeta Zagrebu, spomenuvši pritom "iznimno dobre" veze koje Hrvatska ima s Libijom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ured Predsjednika priopćio je da je Mesić s Abdulaatijem razgovarao i o nastavku gospodarske suradnje između dviju zemalja.

Posebno je spomenut popravak brodova libijske trgovačke mornarice u hrvatskim brodogradilištima, kao i mogućnost sudjelovanja hrvatskih tvrtki u izgradnji cesta i željezničkih pruga u Libiji, stoji u priopćenju Ureda Predsjednika.

(Hina) xpp/xbcav ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara