Mesić u Orahovici objasnio zašto nije išao na pokop

Mesić u Orahovici objasnio zašto nije išao na pokop

PREDSJEDNIK RH Stjepan Mesić izjavio ja danas u Orahovici kako nije mogao biti nazočan pokopu generala Janka Bobetka jer je još ranije dogovorio posjet Brodskoposavskoj županiji i gradu Orahovici.

"Ne znam po kojoj bi logici, bez obzira na to o kome se radi, baš svi trebali biti na pogrebu. Ono što se od moje funkcije očekuje, ja sam i učinio - poslao sam vijenac i svog izaslanika. General Bobetko se uključio u obranu Republike Hrvatske 1992. godine, dao je svoj doprinos i to se njemu priznaje. Nema razloga da se sada pravi nekakva afera od toga što ja nisam mogao stići na pogreb", rekao je Mesić.

Predsjednik Republike Stjepan Mesić kao počasni građanin Orahovice je bio nazočan proslavi Dana grada koja slavi 775 godina postojanja. Tom se prigodom sastao s predstavnicima grada Orahovice i Virovitičko- podravske županije te orahovičkim gospodarstvenicima i predstavnicima političkih stranaka koji su na nedavnim izvanrednim izborima osvojili mandate u Gradskom vijeću. Predsjednik Mesić komentirao je mogućnost da se u Orahovici ne uspostavi gradska vlast nakon izvanrednih lokalnih izbora održanih 13. travnja ove godine, jer nitko nema natpolovičnu većinu, a pet stranaka još nisu postigle nikakav dogovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Čelnici političkih stranaka i novi gradski vijećnici sami moraju pronaći rješenje jer im u ovoj situaciji nitko ne može pomoći. Ja sam im samo rekao da nema smisla ići na nove izbore", izjavio je predsjednik Mesić.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara