Mesić u Senju: Ohrabriti ulagače

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić rekao je danas kako Hrvatska mora stvoriti kvalitetnu zakonsku osnovu koja će ohrabriti dolazak kapitala i novih tehnologija, poticati razvoj, a zaustaviti odlazak kapitala iz zemlje.

"Inozemnog kapitala ne treba se plašiti", rekao je Mesić koji je danas bio nazočan predstavljanju projekta izgradnje Hotelsko-apartmanskog naselja "Club Laguna", vrijedna 60 milijuna eura, koje bi u uvali Crnici nedaleko od Senja trebalo biti izgrađeno u roku od pet godina.

Riječ je o projektu mađarske tvrtke "Regulus" koja će na 25 hektara površine izgraditi objekte od oko 50.000 četvornih metara s 950 apartmana. Po riječima ulagača usluge "Cluba Lagune" bit će na visokoj razini, a u u naselju će posao naći nekoliko stotina ljudi.

U razgovoru s predstavnicima senjske gradske uprave predsjednik Mesić je istaknuo da senjsko područje ima dobru mikroklimu i zanimljivo zaleđe, da turistička ponuda treba biti planirana i specijalizirana te da je budućnost toga kraja u razvoju turizma i prerađivačke industrije. Dodao je da bi se u mjestu Krasnu mogao potaknuti razvoj hodočasničkog turizma.

Predstavnici Hrvatskih šuma, HEP-a i Hrvatskih voda izvijestili su o stanju infrastrukture na tom području. Dok su na ličkom području elektrificirana sva mjesta, na senjskom struju još nema desetak naselja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazivši iznenađenje takvim stanjem, Predsjednik je kazao da je izlaz u dobroj ogranizaciji.

Govoreći o drvnoj industriji, Mesić je naglasio da treba poticati proizvodnju gotovih proizvoda, a smanjiti izvoz sirovine. Izgradnja prometnica ubrzat će razvoj zemlje, pa i Senja, rekao je. Očekuje se da se Senj pridruži razvoju cijele zemlje i njezinu priključivanju Europi, kazao je Mesić.

Nakon sastanka Predsjednik se sa suradnicima uputio na kavu s građanima u restoran "Košare" pred kojim ga je dočekalo nekoliko desetaka građana od kojih je nekolicina uzvikivala: "Predsjedniče, pomozite ovom gradu jer nas sve mimoilazi!"

(Hina) hšu ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara