Mesić uskoro u Sarajevu na Međudržavnom vijeću

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić boravit će u Sarajevu 4. i 5. prosinca povodom održavanja 8. sjednice Međudržavnog vijeća za suradnju između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, priopćeno je u ponedjeljak iz Ureda predsjednika.

Na sjednici Međudržavnog vijeća, 5. prosinca, predviđeno je potpisivanje sporazuma koji omogućava prelazak državne granice s osobnim iskaznicama te sporazuma o dvije nove zajedničke granične lokacije Ličko Petrovo Selo - Izačić i Maljevac - Velika Kladuša, doznaje se iz priopćenja.

Za potpisivanje su spremni i sporazumi kojima se regulira izvršenje sudskih odluka u kaznenim stvarima, te dokumenti o suradnji između Ministarstva za europske integracije i Hrvatske gospodarske komore s partnerskim institucijama u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Uz stanje u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, eurointegracijskim i regionalnim procesima, na sjednici Međudržavnog vijeća predviđeno je, između ostalog, rasprava o izgradnji prometnih pravaca, gospodarskoj suradnji, graničnim pitanjima te imovinsko-pravnim odnosima.

U priopćenju se dodaje da će se tijekom boravka u Sarajevu predsjednik Mesić susresti s predstavnicima vjerskih, znanstvenih i kulturnih institucija hrvatskog naroda u BiH, s rektorom Sveučilišta u Sarajevu te Visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH, lordom Paddy Ashdownom.

(Hina) pp/vk vk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara