Mesić uz pomoć HDZ-ovih birača pobjeđuje u prvom krugu?

Mesić uz pomoć HDZ-ovih birača pobjeđuje u prvom krugu?

AKTUALNI predsjednik Stjepan Mesić pobijedit će na predsjedničkim izborima u prvom krugu, tvrde rezultati istraživanja javnog mnijenja kojeg je provela agencija Puls na reprezentativnom uzorku od 1000 građana.

U istraživanju provedenom metodom terenske ankete na dan službenog početka kampanje Puls je doznao kako će na birališta 2. siječnja izaći čak 85 posto građana. 51 posto ispitanika izjavilo je kako će glasati za aktualnog predsjednika RH Stjepana Mesića, a ostane li mišljenje javnosti takvo do 2. siječnja, Mesić će pobijediti u prvom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Jadranku Kosor izjasnilo se 18 posto ispitanika, a od ostalih kandidata najbolje kotira Slaven Letica, za kojeg se izjasnilo 4 posto ispitanika. Miroslav Ćiro Blažević, Anto Kovačević, Ljubo Ćesić Rojs i Boris Mikšić ubilježili su po dva posto glasova ispitanika, a Đurđa Adlešić i Ivić Pašalić po jedan. Ostali kandidati prema ispitivanju neće dobiti više od 0,3 posto glasova. 16 posto ispitanika još uvijek ne zna za kog će glasati.

Zanimljivo je napomenuti i rezultat prema kojem će čak 27 posto simpatizera i/ili članova HDZ-a glasati za Stjepana Mesića. Mesić je, ako je suditi prema najnovijem Pulsovom istraživanju, omiljen i među članovima i simpatizerima HSP-a, pa će tako jedan broj dotičnih (20 posto) glasati za Mesića i svog kandidata Slavena Leticu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara