Mesić za podgorički "Dan": Hrvatska želi mirno i demokratsko susjedstvo

HRVATSKOJ je u interesu da ima demokratsko i mirno susjedstvo, izjavio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić podgoričkom dnevniku "Dan". "Vjerujem kako je danas svima jasno da ovaj prostor ne može ostati crna rupa Europe, i da jednostavno moramo postati njen dio", rekao je hrvatski predsjednik.

"Hrvatska i Crna Gora nastavit će razvoj bilateralnih odnosa, ali je teško govoriti kakvom dinamikom će se oni razvijati, s obzirom da još uvijek nije formirana vlast u Srbiji, kazao je Mesić.

Upitan da komentira pobjedu Hrvatske demokratske zajednice na parlamentarnim izborima, predsjednik Mesić je rekao kako je "HDZ svjesna svojih pogrešaka iz prošlosti" , te da ta stranka "pokazuje namjeru da bude konzervativna desna stranka europske provenijencije".

Odajući priznanje dosadašnjoj Vladi i premijeru Ivici Račanu, "što su učinili dosta dobrih stvari", prije svega što je za njihova mandata "Hrvatska ponovo postala subjekt međunarodnih odnosa, odnosno što je izašla iz izolacije", predsjednik Mesić je izrazio očekivanja kako će "Hrvatska nastaviti svoj put prema euroatlantskim integracijama, te da će svi potezi nove Vlade biti usmjereni ka tom cilju".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara