Iz smeća uzima hranu, mlada majka iz Bjelovara za Index: Nemam ništa, trebam odjeću i obuću za djecu, pelene, drva...

Iz smeća uzima hranu, mlada majka iz Bjelovara za Index: Nemam ništa, trebam odjeću i obuću za djecu, pelene, drva...

Ilustracija: Donika, HRFoto

BJELOVARSKI LIST donosi potresnu priču o jednoj bjelovarskoj obitelji koja se snalazi na razne načine kako bi preživjela. Mlada majka, 23-godišnja Đurđica Krivačić, ima tri kćeri od kojih najstarija ima tek tri godine. Na rubu suza za Bjelovarski je list ispričala kako hranu nalazi u kontejnerima od smeća!

> Ministarstvo socijalne politike: Majka koja "kopa po smeću" mjesečno dobiva 3500 kuna

"Svakodnevno kopam po kontejnerima u potrazi za hranom. Unutra često pronađem neki komadić mesa ili makarona, a jedino kupujemo mlijeko i kruh koji, pak, štedimo da nam traje po nekoliko dana. No, to su sretniji dani za moju obitelj jer tada imamo što za jesti", govori Đurđica čija obitelj živi u derutnoj kućici u Istarskoj ulici u Bjelovaru. S njima u kućanstvu još žive četiri osobe od kojih nitko nije zaposlen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na Facebook stranici Pokrenimo Bjelovar poslali su apel svima koji mogu pomoći da odu sami do kućice u kojoj živi obitelj te da im odnesu što god mogu, a pozvali su posjetitelje svoje stranice da se jave pa da se pokuša organizirati nešto za nesretnu obitelj.

Mlada majka iz Bjelovara za Index: Nemam ništa, trebamo odjeću i obuću za djecu, pelene, drva za grijanje....

Index je razgovarao s Đurđicom. Kaže kako se obratila Centru za socijalnu skrb ali svi je odbijaju. "Ne znam više što da radim. U kući ništa nemam, kuća prokišnjava...", rekla nam je. Pitali smo je i što bi joj trenutno najviše trebalo osim hrane. "Odjeća i obuća za djecu mi treba, pelene. Najstarija kćer ima tri godine, druga će dvije uskoro, a najmlađa ima tek sedam mjeseci. Trebalo bi nekako srediti da kuća ne prokišnjava, i potrebna su nam drva za grijanje", kaže Đurđica za Index koja je prije godinu dana ostala bez supruga koji je stradao u prometnoj nesreći.

"Jako nam je teško, i nema nam tko pomoći osim dobrih ljudi koji nam pomažu svojim donacijama", govori nam Đurđica.

Ukoliko ste u mogućnosti poslati njenoj obitelji nešto od navedenog, njihova adresa je Istarska 11 a, Bjelovar.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara