Michael Jackson oslobođen svih optužbi

MICHAEL JACKSON u ponedjeljak je proglašen nedužnim po svih deset točaka optužnice, među kojima i za spolno zlostavljanje maloljetnika, za što mu se na sudu u Santa Mariji u Kaliforniji sudilo od siječnja, objavile su svjetske agencije.

Porota, sastavljena od osam žena i četvorice muškaraca donijela je odluku sedmoga dana vijećanja, a oslobodila ga je i optužbi za pokušaj otmice i davanje alkohola maloljetniku u cilju spolnog iskorištavanja.

Oslobađajuću odluku burno su, povicima i bacanjem konfeta ispred zgrade suda, pozdravili brojni obožavatelji 46-godišnjeg pjevača, kojem je, da je proglašen krivim, prijetila 20-godišnja zatvorska kazna.

Jackson se nije obratio obožavateljima, nego se odmah automobilom vratio na ranč Neverland.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnica protiv Jacksona podignuta je u travnju 2004., a optužen je po deset točaka na temelju događaja koji su se, kako je tvrdilo tužiteljstvo, dogodili između veljače i ožujka 2003. na Neverlandu i u koje je bio uključen trinaestogodišnji dječak. Suđenje je počelo 31. siječnja.

Tijekom suđenja obrana je nastojala Jacksona prikazati kao žrtvu izmišljenih optužbi koje je skovala majka navodno zlostavljanog dječaka kada je shvatila da se njezin rastrošni život na Jacksonov račun bliži kraju. Niz svjedoka obrane opisivali su tu ženu kao prevaranticu koja je napravila karijeru "žicajući" novac slavnih osoba.

U Jacksonovu su korist svjedočile neke slavne osobe, među kojima glumac Macaulay Culkin i legendarni televizijski voditelj Jay Leno. Obrana je svoj dio iznošenja dokaza završila svjedočenjem poznatog komičara Chrisa Tuckera.

On je također rekao da je obitelj koja tuži Jacksona jedno vrijeme živjela na njegov račun i da se jedva riješio problema oko plaćanja njihovih troškova. Čak je navodno zlostavljanog dječaka nazvao "neobično prepredenim za njegove godine". Tucker je dodao da je Jacksona upozorio da se "čuva te obitelji".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara