Michelle Obama izgrlila i izljubila sve lidere G20 - osim Silvija Berlusconija!

Tekst: N.Š.
Foto: AFP

DOMAĆICA summita u Pittsburghu, Michelle Obama toplo je dočekala pristigle čelnike 20 najbogatijih zemalja svijeta, ali nisu svi dobili jednak tretman.

Razdragani bračni par Obama smijao se i ležerno pozdravljao goste uz obavezne šaljive opaske, no kad je na red došao talijanski premijer Silvio Berlusconi, Michelle je bila vrlo službena.

Dok su kanadski, britanski i francuski bračni par dobili tople zagrljaje, a Carla Bruni Sarkozy čak četiri poljupca u obraz od Baracka Obame, Silvio Berlusconi se morao zadovoljiti rukovanjem. Čak je i ruski premijer Medvedev osim zagrljaja pozvan na slikanje.

Američko-talijanski odnosi na kušnji

"Hajde Dmitri, ionako nemamo dovoljno zajedničkih slika", rekao je američki predsjednik i povukao ga za ruku.

Talijanski premijer upotrijebio je sav svoj šarm, široko raširio ruke ispred Michelle, nasmijao se ali ništa nije smekšalo prvu damu. Potom joj se pokretom ruku signalizirao neka mu dođe bliže, no cijelo to vrijeme neumoljiva Michelle ostala je stajati pred njim ispružene ruke ne prilazeći mu ni centimetra. Njen muž je sve promatrao sa strane. Kad je došao red na njega, samo je hladno zagrlio talijanskog premijera i lagano ga potapšao po leđima, bez smiješka kojeg je imao cijelu večer.

Nije poznato kako se Berlusconi koji je došao sam, proveo za večerom, ali vrlo je vjerojatno da mu, unatoč hladnoći domaćina, niti u jednom trenutku nije bilo dosadno.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara