Migrant u Njemačkoj optužen da je pretukao, silovao i zadavio 14-godišnjakinju

Migrant u Njemačkoj optužen da je pretukao, silovao i zadavio 14-godišnjakinju
Ilustracija: 123rf (nije fotografija opisanog događaja)

ALI BASHAR je optužen za silovanje i ubojstvo 14-godišnje djevojčice u Njemačkoj. Nakon ubojstva je pobjegao u sjeverni Irak.

Bashar je pobjegao iz Njemačke nakon što je pretukao, silovao i nakon toga zadavio 14-godišnju djevojčicu Sussanu Mariu Feldman u blizini njegova skloništa za izbjeglice u gradu Wiesbadenu u svibnju prošle godine.

Vratio se u sjeverni Irak, ali je unatoč nepostojanju formalnog sporazuma između Iraka i Njemačke, prebačen u Njemačku, gdje je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Tereti ga se i za silovanje 11-godišnje djevojčice iz travnja 2018., nakon što ju je zaključao u svojoj sobi, te za još jedno silovanje koje se dogodilo u blizini parkirališta supermarketa sljedećeg mjeseca.

Prijava je također podnesena protiv afganistanske mladeži koja je živjela u istom skloništu za izbjeglice, Mansoor Q, za koju se vjeruje da je u isto vrijeme silovala istu 11-godišnjakinju.

Basharev mlađi brat, za kojeg se vjeruje da se nalazi u Iraku, prema izvješćima medija je također sudjelovao u nasilnom seksualnom napadu na mlađu djevojku, kažu tužitelji.

Bashar je u Njemačkoj od 2015. godine

21-godišnji Bashar u Njemačku je stigao 2015. godine zajedno s užom obitelji. Suočio se s deportacijom, nakon što je njegov zahtjev za azil odbijen u prosincu 2016.godine, ali je dobio privremenu dozvolu boravka do žalbe.

U međuvremenu je u nekoliko navrata upao u nevolje s policijom, u što su uključene borbe, pljačke te nošenje oružja.

U predstojećem suđenju suočava se s optužbama za pljačku u parku u kojem je tukao, davio i prijetio nožem čovjeku kako bi mu ukrao sat, torbu, mobitel i bankovnu karticu.

'Slučaj Susanna' naveo je političare, uključujući kancelarku Angelu Merkel, da potiču ubrzavanje deportacija tražitelja azila koji su prekršili zakon u Njemačkoj, prenosi Daily Mail.

 


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara