MILAN ŠTRLJIĆ - NOVI RAVNATELJ SPLITSKOG LJETA

Ministar kulture Antun Vujić sutra će i službeno imenovati Milana Štrljića novim ravnateljem Splitskoga ljeta, rečeno je danas u Ministarstvu kulture.

Ministar Antun Vujić postavio me na mjesto ravnatelja Splitskog ljeta na dvije godine, a s te je dužnosti razriješio dosadašnju ravnateljicu Mani Gotovac, izjavio je intendant splitskog HNK Milan Štrljić nakon današnjeg sastanka u Ministarstvu kulture.

Iz Ministarstva kulture najavljeno je da će se 21. veljače održati sjednica Vijeća Splitskog ljeta na kojoj će se govoriti o programu ovogodišnjeg festivala.

Mani Gotovac jučer je objavila da je, zbog odlaska na mjesto intendantice Hrvatskog narodnog kazališta ´Ivana pl. Zajca´ u Rijeci, prije mjesec dana dala ostavku na mjesto ravnateljice Splitskog ljeta. Na toj dužnosti bila je od veljače 2000.

Milan Štrljić (Tordinci, 1952.) diplomirao je glumu na beogradskoj kazališnoj akademiji. Od 1991. nastupa u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Glumio je, uz ino, u tv-seriji ´Velo misto´, filmovima ´Okupacija u 26 slika´, ´Visoki napon´, ´Kraljeva završnica´, ´Blagajnica hoće ići na more´.

U lipnju prošle godine Milan Štrljić postao je intendant splitskoga Hrvatskoga narodnog kazališta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara