Milanović komentirao ZDS pa napao Plenkovića: "Izmotavao se kao tuljan"

Milanović komentirao ZDS pa napao Plenkovića: "Izmotavao se kao tuljan"
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

VISOKI prekršajni sud odlučivao je o slučaju Marka Perkovića Thompsona i njegovo vijeće je presudilo da uzvik Za dom spremni na početku pjesme Bojna Čavoglave ne predstavlja nezakonito ponašanje.

Predsjednički kandidat Zoran Milanović kazao je kako neće to komentirati pa je ipak kratko o tome govorio.

"O tome neću u kampanji, o tome ćemo nakon izbora. To kao da je tempirano da nas ponovo zatruje. Mislim sve najgore o tome", rekao je Milanović o odluci suda da ustaški pozdrav Za dom spremni nije ilegalan.

"Gledajte, lako za sudsku praksu. Mi imamo odluku Ustavnog suda. Sad govorim o tome. Ali govorim načelno. Ne želim se navući na taj tanak led divljaštva koje uvijek netko servira pred izbore", dodao je.

A onda je podsjetio na debatu s Plenkovićem 2016. godine.

"Ja sam u debati s Plenkovićem 2016. godine, u kojoj se on spektakularno kao tuljan izmotavao da odgovori na to pitanje, pred njim sam pročitao presudu Ustavnog suda u kojoj se povodom jednog drugog postupka na jednom drugom mjestu daje pravorijek i objašnjava zašto je to krivo, toksično i ajmo reći zabranjeno. Ja sam to čitao pred njim, on se pravio tuljan, pravio se da ne čuje, tako i gospođa Kitarović i sad imamo to što imamo", rekao je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara