Milanović oštro odgovorio Kolindi koja je rekla da je vuk koji ne mijenja ćud

Milanović oštro odgovorio Kolindi koja je rekla da je vuk koji ne mijenja ćud
Foto: Pixsell, Index, Video: Zoran Milanović/Facebook

KANDIDAT SDP-a za predsjednika RH Zoran Milanović večeras je u Koprivnici na predizbornom skupu u dvorani Doma mladih rekao kako će se kao predsjednik boriti protiv cinizma i kulture laži koja se širi iz redova vlasti te neće tolerirati nepravilnosti, pohlepu i običan kriminal koji se naziva korupcijom.

"Onaj tko je moralno potkupljiv, zatrovat će čitavo društvo. Protiv toga se moramo boriti znanjem i iskustvom, rekao je Milanović i dodao kako se zalaže za pravednije društvo. "Mi se borimo za zelenu, a ne za sivu Hrvatsku", naglasio je.

 Izjavio je i da bivši društveni sistem nije bio dobar, ali da je "bilo Čokolina i jogurta".

"Danas se, razvijajući gospodarstvo, moramo nadmetati s najuspješnijim europskim zemljama", rekao je i istaknuo da se svakom građaninu mora osigurati pravo na zdravstvenu zaštitu kao i pravo na kvalitetno obrazovanje.

Naglasio je i da je kao premijer dva puta podizao koeficijent prosvjetarima, a da ga nije smanjivao.

Mene Sanader i slični nisu držali za ruku, ona se mnogo puta fotografirala sa sumnjivim ljudima

Govoreći o predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i hrvatskoj vladi, ustvrdio je da oni "društvom šire malodušje koje je put ka stvaranju ropstva".

Dotaknuvši se vanjske politike, rekao je da će kao predsjednik države zastupati interese Hrvatske, a neće mu glavni cilj biti kako da se "utrpa na neku fotografiju".

"Nikad nisam imao sponzora u politici i nikad me Sanader i slični nisu držali za ruku", izjavio je SDP-ov kandidat za predsjednika dodajući da se sadašnja predsjednica "mnogo puta fotografirala sa sumnjivim ljudima".

Kako je rekao, on ne bježi od činjenice da će kao predsjednik građanima možda ponekad biti iritantan, ali ti isti građani, obećao je, nikad ga se neće stidjeti.

Vuk mogu biti, ali hijena nikad

Milanović je reagirao na jučerašnju ocjenu Grabar-Kitarović iz Varaždina kad je rekla da na ovim izborima Hrvatska neće nasjesti na one koji govore "normalno". "Normalno" je Milanovićev izborni slogan. "Normalno je da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Hrvatska na to neće nasjesti", rekla je sinoć predsjednička kandidatkinja HDZ-a.

 "Nedavno su za mene rekli da vuk dlaku mijenja, ali ćud nikada. Vuk mogu biti, ali hijena nisam" – naglasio je Milanović večeras u prepunoj dvorani koprivničkog Doma mladih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara