Milanović sebe vidi kao vođu nove saborske većine

PREDSJEDNIK SDP-a Zoran Milanović je prilikom gostovanja u večerašnjoj emisiji "Magazin" na pitanje voditelja Mislava Bage vidi li se kao novi predsjednik Sabora ili ministar u Jurčićevoj vladi rekao kako sebe vidi kao "vođu nove saborske većine".

Milanović je potvrdio kako će SDP na stranačkoj konvenciji u rujnu objaviti imena svojih kandidata za ministre buduće vlade, mada je dodao kako mu je jasno da će točan sastav biti predmet dogovora s koalicijskim partnerima.

Milanović je također izrazio žaljenje što je kod svakog intervjua prisiljen "preveliki" dio vremena posvećivati temama koje se tiču hrvatske povijesti, a kao primjer naveo svoj znameniti odgovor na pitanje o odnosu Tita i Tuđmana u emisiji "Nedjeljom u 2", za koji smatra da je bolje da ga je "zadržao za sebe", odnosno da ga voditelj to nije trebao pitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj odnos prema povijesti je opisao Churchillovim citatom "Ako otvorimo svađu između prošlosti i sadašnjosti, ustanovit ćemo da smo izgubili budućnost".

Na pitanje zašto se članovima svoje stranke obraća s "drugovi i drugarice" Milanović je rekao kako je u pitanju običaj koji postoje kod gotovo svih socijalističkih i socijaldemokratskih stranaka u Europi.

R.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara