Milanović: Stier radi Plenkoviću o glavi. Plenkoviću, čuvaj se

Milanović: Stier radi Plenkoviću o glavi. Plenkoviću, čuvaj se
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

KANDIDAT za predsjednika Republike Zoran Milanović posjetio je Renesansni festival u Koprivnici gdje je dao izjavu za medije, prenosi N1.

Osvrnuo se na izjavu Davora Ive Stiera koji je kazao kako je jedini pravi protivnik HDZ-u upravo Zoran Milanović te kako mu ne pada na pamet napadati njegova protukandidata Miroslava Škoru.

"Davor Ivo Stier vam je jedan primjer pomirbe u okviru jedne državne institucije u kojoj smo obojica radili. Ja kao nestranački čovjek, on kao HDZ-ovac koji je došao direktno iz Argentine gdje je uređivao imigrantske novine koje su na naslovnici i na zadnjoj strani imale sliku Kuščevićevog djeda", rekao je Milanović.

"Da, to su činjenice, mislim. I onda je preko Washingtona došao u Zagreb i još uvijek u kadrovskoj službi postoji prijedlog za promaknuće koji sam ja potpisao za Stiera 2002. godine kao njegov nadređeni, dakle šef odjela odnosno pomoćnik ministra, i nakon toga sam ga poslao u Bruxelles za diplomata u hrvatsku misiju znajući tko je i što je i tko mu je bio djed, ali to mu nikad nisam spomenuo i nisam imao s time problem. Ali on naprosto svoju političku karijeru gradi na nečem drugom", ističe Milanović. 

"Plenkoviću, čuvaj se"

"Eto, to su vam činjenice. Dakle potražite to u kadrovskoj službi Ministarstva vanjskih poslova da se vidi kako ja gledam na te stvari. Gledam sportski", dodao je. 

"A Stier? Stier radi Plenkoviću o glavi. Plenkoviću, čuvaj se. Radi ti o glavi. A na kraju će obojica nastradati", mišljenja je Milanović. 

Podsjetimo, Davor Ivo Stier izjavio je da će podržati Kolindu Grabar-Kitarović i pomoći joj u kampanji za drugi mandat na Pantovčaku, ali i da mu ne pada na pamet napadati njezina protukandidata Miroslava Škoru. U HDZ-u je ta izjava dočekana s nevjericom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara