Milanović: Treba uvjeriti građane da je članstvo u EU dobro za Hrvatsku

Foto: Joško Šupić / Cropix

ŠEF SDP-a Zoran Milanović danas je na otvorenoj sjednici Savjeta SDP-a za međunarodne odnose istaknuo kako je Hrvatska pred završetkom pregovora s EU i da građane treba uvjeriti da je članstvo u Uniji dobro za zemlju, kao i da će to donijeti dobro velikoj većini građana.

Kazao je i kako građanima treba reći da EU nije jedna od onih nesretnih nadnacionalnih tvorevina u kojima smo sudjelovali.

Milanović je istaknuo i kako nije dobro što se pod završetak pregovora pokušavaju podvesti i neki zakonski prijedlozi koji nemaju veze s onim što se od Hrvatske traži. U tom smislu je komentirao prijedlog Zakona o sprečavanju sukoba interesa kazavši kako se time na loš način pokušava ozakoniti potpuno nova parapravosudna institucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef SDP-a vjeruje da će pregovori biti gotovi u lipnju, iako su se oko toga sporili premijer zemlje predsjedateljice Viktor Orban i izvjestitelj Europskog parlamenta Hannes Swoboda.

Sjednici na temu "Hrvatska u finišu pregovora s Europskom unijom" u SDP-ovoj središnjici nazočili su osim njega i predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora i saborska zastupnica Vesna Pusić i profesor na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti Damir Grubiša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara