Milanović: Znam dugo Plenkovića, o Tuđmanu je imao najgore moguće mišljenje

Milanović: Znam dugo Plenkovića, o Tuđmanu je imao najgore moguće mišljenje
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović rekao je na predizbornom skupu u Dubrovniku kako Andrej Plenković, kojeg zna četvrt stoljeća, o Franji Tuđmanu nikad nije imao lijepe riječi, već najgore moguće mišljenje.

Milanović je napomenuo da mu je jako simpatično gledati kako su ljudi poput "novoprobuđenog i novopečenog štovatelja Franje Tuđmana" Andreja Plenkovića, za koje zna tko su i što su, razvili duboki afinitet i afekt prema Franji Tuđmanu.

"To je neiskreno. Moj pozdrav i razdragani mah novom ljubitelju Franje Tuđmana. Znamo tko je Plenković. On o Tuđmanu ima najgore moguće mišljenje, lošije nego ja“, rekao je Milanović.

Predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković je u subotu u Splitu na svečanoj akademiji u povodu 20. godišnjice smrti prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana istaknuo kako je Tuđman imao ne samo potporu naroda nego i Katoličke crkve te da je bio istinski hrvatski suverenist koji je tu zadaću ispunio kada je trebalo.

"Bio je vizionar, državnik i čovjek koji je u najzamršenijim povijesnim okolnostima pronašao snage i prepoznao veliki prijelomni trenutak na europskom kontinentu da realizira svoju ideju slobodne i samostalne hrvatske države", rekao je, uz ostalo, Plenković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara