KOLIKO VRIJEDI MILANOVIĆEV SAVJET? Njegova firma objavila koliko je zaradila prošle godine

KOLIKO VRIJEDI MILANOVIĆEV SAVJET? Njegova firma objavila koliko je zaradila prošle godine

Foto: Hina

TVRTKA u vlasništvu bivšeg premijera i bivšeg šefa SDP-a Zorana Milanovića, EuroAlba Advisory d.o.o., prema financijskom izvješću za 2017. godinu, uprihodila je 625.445 kuna, a dobit nakon oporezivanja iznosi 459.749 kuna. Naime, kako stoji u izvješću, ukupni rashodi za 2017. godinu iznose 101.936 kuna, pa je dobit prije oporezivanja iznosila 523.508 kuna.

U izvješću stoji i kako je tvrtka glavninu poslovnih prihoda ostvarila kroz pružanje usluga savjetovanja. Materijalnih troškova imali su 20-ak tisuća kuna, a na plaće i doprinose otišlo je u 12 mjeseci prošle godine 38.395 kuna.

Kad je bio u SDP-u, Milanovićev direktor kasnio je s objavom izvješća

Financijsko izvješće potpisao je direktor tvrtke, bivši poslovni direktor SDP-a, Dinko Suton, u čije je vrijeme SDP, zbog pogreške službenice, dvaput zakasnio predati financijsko izvješće stranke pa je stranka morala platiti kaznu. Inače, Suton je u SDP-u zarađivao 17 tisuća kuna mjesečno, a direktor Milanovićeve tvrtke postao je prije točno godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović je tvrtku osnovao u studenom 2016. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna, a ujedno je i bio njezin prvi direktor koji je tvrtku zastupao pojedinačno i samostalno.

Sjedište konzultantske tvrtke je u zagrebačkoj Miramarskoj ulici 24, a bivši premijer osnovao ju je nepuna dva mjeseca nakon poraza na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima i nakon što je najavio kako odlazi s mjesta predsjednika SDP te planira napustiti hrvatsku politiku na neodređeno vrijeme.

Savjetnik albanskog premijera i visoke poslovne škole

Prema pisanju medija razlog tome je bila Milanovićeva želja da napokon "zaradi neki ozbiljan novac". U medijima se navodilo i da će Milanović pružati konzultantske usluge državama iz ovog dijela Europe koje su u različitim fazama pristupanja Europskoj uniji.

Kako je bilo objavljeno, Milanović je bio savjetnik albanskog premijera Edija Rame. 

"Zoran je odličan prijatelj, pitam ga za savjet kad god mi treba. Moram vam reći da je jako dobar prema meni, uvijek mi daje savjete", rekao je Edi Rama novinarima u studenom prošle godine.

Istog mjeseca objavljeno je i kako je Milanović imenovan predsjednikom vijeća jedne visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije. Poručio je kako je njegov cilj da kao savjetnik u suradnji s menadžmentom podigne tu obrazovnu instituciju na višu i prepoznatljiviju razinu. Milanović je dodao da novu dužnost shvaća kao čast i obvezu, pri čemu napominje da je njegova uloga isključivo savjetnička, a sve što će raditi bit će u dogovoru s vlasnicima i menadžmentom škole.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara