Mile Dedaković Jastreb: Osjećam se kao da sam bio član udruženog zločinačkog pothvata

Foto: vlada.hr

RATNI zapovjednik Vukovara Mile Dedaković Jastreb za Index je prokomentirao presudu Anti Gotovini i Mladenu Markaču u Haagu te smatra da se jedino prekomjerno granatiranje dogodilo u Vukovaru.

"Jedino gdje je prekomjerno granatiranje bilo potpuno jasno je bio Vukovar, a tu nisu ništa napravili niti Haag, ni naši sudovi", kazao je ogorčeni Dedaković te dodao kako je katastrofa što su radili u Vukovaru i kako se danas ponašaju. Istaknuo je kako je tužan zbog jučerašnje presude kojom je Ante Gotovina dobio 24 godina zatvora, a Mladen Markač šest godina manje.

"Kao da sam bio član udruženog zločinačkog pothvata"

"Tužan sam i osjećam se kao da sam bio član udruženog zločinačkog pothvata. Suosjećam sa svima, prije svega generalima i ostalim braniteljima", kazao nam je Dedaković koji je ostao šokiran kada je jučer čuo presudu. "Šokiran sam kao i svi ostali u Hrvatskoj, osim onih koji su na razne načine radili da generali ostanu u Haagu", kazao nam je Dedaković koji je šokiran i sa visinama kazne, kao i sa kvalifikacijom o udruženom zločinačkom pothvatu.

Ne smatra da je današnja objava Vlade da će tražiti status "prijateljice suda" i smatra kako treba učiniti sve moguće da se pobije ova presuda. "Nije kasno, jer se mora nešto uraditi. Konačno ćemo aktivirati sve mozgove koje imamo i sve ćemo koristiti kako bi pomogli generalima i to je dobro", zaključio je ratni zapovjednik Vukovara Mile Dedaković Jastreb.

"Ovo je presuda Hrvatskoj državi"

Drugi zapovjednik Vukovara, Branko Borković Mladi Jastreb jučer nakon čitanja presude je izjavio da je ponosan što je dio zločinačkog pothvata, ako je Oluja bila zločinački pothvat. Pozvao je Hrvate na  dostojanstvo, mir i razum te dodao kako nam je sada više nego ikada potrebno jedinstvo.

"Ovo je presuda hrvatskoj državi. Krajina se pokušava legalizirati, kao i okupacija Hrvatske. Ono što je bitno u presudi to je očito nagrađivanje za Kosovo. Ponosan sam ako jesam dio tog zločinačkog pothvata, ako je oluja zločinački pothvat", kazao je jučer Mladi Jastreb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara