Milijarder iz SAD-a plaćao 14-godišnjakinjama za seks. Trump: On je odličan tip

Milijarder iz SAD-a plaćao 14-godišnjakinjama za seks. Trump: On je odličan tip
Foto: Facebook/Jeffrey Epstein

MILIJARDER s Floride Jeffrey Epstein ponovno je optužen za seksualno zlostavljanje maloljetnih osoba. 66-godišnji investicijski bankar uhićen je prije dva dana na aerodromu u New Yorku kad se vraćao iz Pariza. Trebao bi se danas pojaviti na federalnom sudu zbog optužbi koje su podignuli tužitelji na Manhattanu, javlja CNN.

Epsteina se sumnjiči da je maloljetnim osobama u dobi od 14 godina plaćao za masažu, a potom bi ih seksualno iskorištavao.

Epstein je već registriran kao seksualni prijestupnik

Epstein koji je nekad bio prijatelj s princem Andrewom, bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom i predsjednikom Donaldom Trumpom, već je ranije postigao, kako su američki mediji pisali, za sebe vrlo povoljnu nagodbu o priznanju krivnje kako bi izbjegao federalne optužbe za seksualno zlostavljanje maloljetnica.

Naime, 2008. godine priznao je krivnju za optužbe o seksualnom zlostavljanju maloljetnica te je izbjegao moguću doživotnu kaznu. Dobio je tek 13 mjeseci zatvora i registriran je kao seksualni prijestupnik premda je istraga utvrdila da je seksualno zlostavljao 36 maloljetnih osoba.

Najnovija optužnica odnosi se na seksualne zločine koji su se dogodili između 2002. i 2005. godine u New Yorku i Palm Beachu na Floridi. Prema njoj, Epstein je vodio tvrtku putem koje je platio stotine dolara u gotovini djevojčicama od 14 godina kako bi s njima imao seksualne odnose u njegovom domu na Upper East Sideu i imanju na Palm Beachu.

Pomogli – istraživački novinari

Državni odvjetnik Geoffrey Berman i William F. Sweeney Jr., zamjenik ravnatelja FBI-a, naveli su u izvješću kako im je u istrazi pripomogla reportaža novina Miami Herald koja je bila objavljena u studenome prošle godine.

"Pomoglo nam je izvrsno istraživačko novinarstvo", rekao je Berman.

"Nakon što su u javnost izašle činjenice koje su skupili istraživački novinari, mi smo krenuli dalje", kazao je Sweeney.

Morale su biti potpuno ili djelomično gole

Prema sudskim dokumentima, djevojke su slali u Epsteinov dom u New Yorku kako bi ga masirale. 14-godišnje djevojčice dobile su od njega, ili njegovih suradnika, uputu da obavljaju tu dužnost djelomično ili u potpunosti gole. Epstein bi prilikom takozvanih masaža masturbirao i zamolio žrtve da ga za to vrijeme dodiruju, dok bi on dodirivao genitalije žrtava. Često bi takvi susreti završili seksualnim odnosom.  

Epstein ili njegovi suradnici platili bi svakoj djevojci određeni iznos u gotovini, a ako bi neka od njih namamila druge maloljetne poznanice u Epsteinovu rezidenciju, on bi platio i žrtvi i djevojci koja ju je dovela po nekoliko stotina dolara.

Prijatelji na visokim položajima

Miami Herald je u svojoj reportaži obznanio Epsteinova poznanstva s moćnim političkim figurama. Epstein je tako bio prijatelj s princem Andrewom, bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom i predsjednikom Donaldom Trumpom.

"Znam Jeffa već petnaest godina. Odličan tip", rekao je Trump 2002. godine.

"Nema sumnje, Jeffrey uživa u svom društvenom životu", dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara