Milijun kuna "Za osmijeh djeteta u bolnici"

KORDINACIJSKI odbor akcije "Za osmijeh djeteta u bolnici" i tvrtka Procter & Gamble zajedno će omogućiti humanizaciju bolničkog liječenja djece u 35 dječjih bolničkih odjela i bolnica u Hrvatskoj. Robna marka Ariel će za ovaj projekt donirati 1 milijun kuna tijekom 2007. i 2008. godine.

Ovom će donacijom Ariel pomoći u nabavi igračaka i provedbi kulturno - zabavnih aktivnosti s djecom, dopunskoj edukaciji zdravstvenog osoblja, volontera i vanjskih stručnih suradnika u bolnicama te u postizanju ugodnijeg izgleda bolničkih prostora u kojima borave djeca. Cilj akcije je omogućiti bolnicama lakše ispunjavanje uvjeta koje je propisao Koordinacijski odbor kako bi stekli počasni naslov "Bolnica/bolnički odjel - prijatelj djece".

Predstavljanju partnerske suradnje između Koordinacijskog odbora akcije i tvrtke Procter & Gamble u Klaićevoj bolnici prisustvovala je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je pružila podršku ovoj akciji istaknuvši je kao dobar primjer kvalitetne suradnje između društveno odgovornog poslovnog i javnog sektora.

Predstavljanju projekta sudjelovao je i Hossam Ashour, generalni direktor regionalnog centra tvrtke Procter & Gamble za srednju i južnu Europu koji je rekao: "Kao jedna od najvećih svjetskih tvrtki, Procter & Gamble sustavno doprinosi unapređenju kvalitete života u zajednicama u kojima djeluje. Akciju "Za osmjeh djeteta u bolnici" prepoznali smo kao vrijedan projekt čime dugoročno potvrđujemo svoj status odgovornog i vjerodostojnog partnera lokalnoj zajednici u Hrvatskoj".

Akcija je pokrenuta 1999. godine i dio je Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece od 2006. do 2012. u dijelu u kojem navodi da je ovaj segment zdravstvenog zbrinjavanja djece potrebno uskladiti sa svjetskim standardima. Osim Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koje za zaduženo za koordinatora provedbi mjera Nacionalnog plana, s projektom je detaljno upoznato i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi koje također podržava njegovu provedbu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara