Milinović: Inzistirat ću da se dr. Sladoljeva hitno vrati na posao!

Tekst: J.C.
Foto: Milivoj Keber / Cropix

DARKO MILINOVIĆ morao je popustiti pod pritiskom i najaviti kako će zatražiti da se dr. Srećka Sladoljeva hitno vrati na posao u Imunološkom zavodu. Podsjećamo, dr. Sladoljev je razotkrio aferu kupovine neprovjerenog cjepiva protiv svinjske gripe pa je zbog toga nagrađen otkazom, a čak su mu i zaštitari nakon toga branili ulazak u zgradu!

"Razgovarat ću s ravnateljicom Imunološkog zavoda i inzistirati da se dr. Sladoljeva pod hitno vrati na posao", rekao je Milinović koji tvrdi kako on ne može narediti direktorici Zavoda Tatjani Sindik Milošević da vrati Sladoljeva na posao, ali dat će sve od sebe da je uvjeri kako je to bila loša odluka.

"Ravnateljica je trebala pričekati da nadležne institucije obave svoj posao jer je svatko nevin dok mu se dokaže suprotno", kaže Milinović koji tvrdi da je bi Sladoljeva trebalo smijeniti tek ako se dokaže da nije govorio istinu o kupovini cjepiva čija je ukupna vrijednost 330 milijuna kuna.

"Čak i ako je Sladoljev otkrio nešto što nije smio prema stavkama iz njegovog ugovora, ukoliko je razotkrio malverzacije, to je važnije od statuta Imunološkog zavoda", podvukao je Milinović istaknuvši kako navode dr. Sladoljeva treba provjeriti jer Vlada inzistira na nultom pragu tolerancije prema korupciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara