Milinović: Ne mogu me izbaciti iz HDZ-a

Milinović: Ne mogu me izbaciti iz HDZ-a
Foto: Filip Kos/PIXSELL

ČLAN Predsjedništva HDZ-a i kandidat za predsjednika HDZ-a Ličko-senjske županije Darko Milinović odgovorio je na špekulacije da mu se sprema izbacivanje iz HDZ-a.

Podsjetimo, sinoć se tijekom noći oglasio anonimni izvor iz vrha HDZ-a, koji je poručio da Milinović laže i manipulira, a danas je Lovro Kuščević, Plenkovićev ministar uprave, rekao kako "očekuje najstrožu kaznu".

Kuščević je izjavio da su Milinovićevo dovođenje autobusa i okupacija središnjice stranke sramotni te da Milinovića treba sankcionirati, pa čak i izbaciti iz HDZ-a. Kujundžić je odgovorio kako će "izbori sve reći".

Prozvani Milinović pak odgovara da ga se ne može izbaciti iz HDZ-a.

Milinović: Ne mogu me izbaciti, piše u statutu

"Svatko ima pravo na svoje mišljenje, pa tako i politički tajnik Lovro Kuščević. Propisnik o provođenju unutarstranačkih izbora jasno kaže u članku 10. da se ne mogu pokrenuti stegovni postupci protiv člana HDZ-a od vremena kada se raspišu izbori. Izbori su raspisani i ja sam punopravni kandidat", rekao je Milinović Hini upitan da komentira izjavu Kuščevića kako očekuje njegovo izbacivanje iz stranke zbog manipulacije dijelom članova stranke koje je, nezadovoljan zbog odgode izbora za vodstvo ličko-senjskog HDZ-a, doveo u srijedu u Zagreb u središnjicu stranke.

Podsjetio je da su jučer dobili jamstva da će izborni proces u Ličko-senjskoj županiji za predsjednika HDZ-a biti 9. rujna, što je "praznik demokracije". Istaknuo je da će tada članovi stranke odlučiti tko će voditi HDZ.

"Demokratska stranka, kao što je HDZ, neće onemogućiti bilo kom kandidatu da se kandidira i na taj način opstruira izborni postupak", rekao je Milinović.

Milinović je u srijedu doveo dvjestotinjak članova HDZ-a Ličko-senjske županije sa četiri autobusa u Zagreb kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog odgode stranačkih izbora, pri čemu su na četiri sata ''zauzeli'' središnjicu HDZ-a, odbijajući otići kući dok ne dobiju jamstva o datumu stranačkih izbora u Lici.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara