Milinović nakon razgovora s Plenkovićem odustao od kandidature za predsjednika HDZ-a

Milinović nakon razgovora s Plenkovićem odustao od kandidature za predsjednika HDZ-a

Foto: Hina

DARKO Milinović na konferenciji za novinare rekao je kako se neće kandidirati za šefa HDZ-a.

Milinović je novinarima rekao kako je razgovarao s Plenkovićem te kako su ustanovili kako su između njih male razlike.

"Sad su mi javili da sam skupio preko 5000 potpisa za kandidaturu. Ja sam ovih dana obavio niz razgovora i danas sam obavio razgovor s Plenkovićem. Razgovarali smo o budućnosti i viziji HDZ-a i Hrvatske. Shvatili smo da nema neke velike razlike, da imamo gotovo identičnu viziju HDZ-a i Hrvatske. Shvatili smo da se na tim malim razlikama ne bi trebalo iscrpljivati u unutarstranačkoj bitci", rekao je Milinović dodavši da je najvažnije spriječiti da se na vlast vrati Milanovićeva Vlada koju je nazvao najnesposobnijom u povijesti.

"Sav svoj potencijal moramo staviti na raspolaganje HDZ-u. Cilj je pobjeda na izborima. Andrej mora već sutra mora preuzeti inicijativu za razgovor s novim koalicijskim partnerima", rekao je Milinović dodavši da misli da drugih kandidata neće biti.

Prije samo šest dana kritizirao Plenkovića

"Premalo je vremena da se međusobno iscrpljujemo", rekao je Milinović pozvavši članove da se stave na raspolaganje stranci.

Da HDZ bude čvrsta stranka desnog centra, da ima europski štih, da se riješi radikalizama i da bude stranka velikog dijela stanovništva", odgovorio je Milinović na pitanje koje su zajedničke vizije njega i Plenkovića.

"Nisam rekao da ne podržavam Plenkovića", kazao je Milinović tada i dodao da je neozbiljno što se kandidirao prije nego što je Karamarko uopće podnio ostavku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara