Talibani napali sveučilište u Pakistanu: Ubijena najmanje 21 osoba, većinom studenti

Talibani napali sveučilište u Pakistanu: Ubijena najmanje 21 osoba, većinom studenti

Foto: Guliver images/Getty

NA SVEUČILIŠTU Bacha Khan na sjeverozapadu Pakistana začuli su se pucnjevi, dok je jedan novinar izvijestio i kako su se čule eksplozije. Poginula je 21 osoba, a ranjeno je još 30-ak ljudi, javlja CNN.

Neidentificirani naoružani napadači napali su sveučilište pri čemu je najmanje 21 osoba ubijena, a više od 30 ih je ranjeno, objavile su bolnice i policija.

Vojska je potvrdila da su snage sigurnosti došle na sveučilište Baša Kan u Šarsadi, gradu udaljenom pedesetak kilometara od Pešavara, u zonu gdje bujaju oružane ekstremističke skupine.

Broj mrtvih brzo je narastao. Snage sigurnosti ubile su četiri napadača, a preostale napadače snage sigurnosti stjerale su u dva bloka sveučilišta.

Bolnica u Šarsadi izvijestila je o dvije hospitalizirane žrtve a bolnica Lady Reading u Pešavaru o još četiri.

Televizijske postaje emitirale su prizore studenata koje bježe iz kampusa te cesta u Šarsadi blokiranih dolaskom snaga sigurnosti, a prenose i da su se tijekom napada čule i dvije eksplozije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveučilište je zatvoreno, kazao je Nasir Durrani, šef policije pokrajine Kiber Pahtunkva, čiji je glavni grad Pešavar.

Policija je rasporedila oklopna vozila.

AFP javlja kako je policija izjavila da se broj mrtvih popeo na 21. Većina žrtava su studenti. Sigurnosne snage završile su operaciju protiv napadača te sada čiste područje. Talibani su preuzeli odgovornost za napad, javlja BBC.

Sveučilište ukupno pohađa oko 3000 studenata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara