Miljenko Romić izlaže u Krapini

ZAGREBAČKI slikar Miljenko Romić od 12. do 31. siječnja izlaže u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini. Umjetnik se predstavlja sa četrdesetak ulja na platnu nastalih u posljednje dvije godine.

Motiv Romićevih slika je lik žene, uvijek postojane i vrlo stabilne impostirane na Romićev krajolik ili na površinu slike ispunjene ornamentalnim cvjetnim oglavljem odnosno pokrivačem. Tu nije riječ o poeziji ženskog lika koje postaje tijelom, a prestaje biti zidom već obratno to su iskipareni, okamenjeni likovi, povijeni oštrom povojnicom čiji zid puca pod magnetizmom lebdeće ili zakriljene crkvice.

Odsutnost osobnosti i putenosti ženskog lika, a kroz zamah senzibiliziranih crta lica, Romić oblikuje arhetip žene i u suodnosu s tvorbenim sastavnicama kompozicije, uspostavlja metaforu univerzuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljenko Romić rođen je u Vrlici 1959. godine, slikarstvo je završio u Splitu, a nakon toga radio u Majstorskoj radionici Vilima Svečnjaka. Živi i radi u Zagrebu. Bavi se likovnim uređenjem knjiga i monografija. Autor je projekta Spomen doma - muzeja Ovčara u Vukovaru.

Galerija grada Krapine je otvorena za posjetitelje od ponedjeljka do petka od 11 do 16 sati te subotom od 10 do 13.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara