Miloš Simović u Srbiji ima pravo tražiti ponavljanje suđenja za ubojstvo premijera Đinđića

Tekst: B.R.
Foto: MUP


GLASNOGOVORNICA Specijalnog suda u Beogradu Maja Kovačević Tomić potvrdila je večeras medijima u Srbiji da danas uhićeni pripadnik zloglasnog "zemunskog klana", srpski kriminalac Miloš Simović, ima pravo zahtijevati ponavljanje suđenja za sudjelovanje u ubojstvu premijera Zorana Đinđića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Simoviću je, kao i ostalim članovima klana, za urotu i ubojstvo premijera Đinđića suđeno 2003. godine u odsutnosti, jer je on već tada bio u bijegu. Pred sudskim vijećem Okružnog suda u Beogradu tada je osuđen na 30 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu Zorana Đinđića, ali i paralelno na 40 godina zatvora zbog nekoliko drugih kaznenih djela ubojstva. Prema srpskom zakonu on sada ima pravo tražiti da se suđenje ponovi. Kovačević Tomić je dodala kako sud po pravilu takve zahtjeve odobrava.

Ona je rekla da bi u tom slučaju suđenje bilo ponovljeno, ali se ne bi vezalo uz pravomoćnost presude prema ostalima osuđenima u prijašnjem postupku, te da će se na suđenju preispitivati isključivo uloga Miloša Simovića u svim tim događajima.

Podsjetimo, Simović, je uhićen jutros u trenutku kada je ilegalno pokušao prijeći hrvatsko-srpsku granicu kod graničnog prijelaza Batrovci sa srpske strane. Uhitila ga je srpska policija, a Simović je bježao iz Hrvatske nakon što je prije dva dana na jezeru Rakitje kod Zagreba pištoljem ranio drugog srpskog kriminalca, također člana "zemunskog klana" Sretka Kalinića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara