Milošević naredio otmicu nizozemske princeze Mabel

Milošević naredio otmicu nizozemske princeze Mabel

BIVŠI jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević je tijekom 90-ih godina naredio otmicu Nizozemke Mabel Wisse Smit, danas supruge princa Johana Frisa, piše nizozemski dnevnik "Telegraaf" u subotu pozivajući se na srbijanske pravne izvore.

"Cilj Slobodana Miloševića bila je otmica Mabel kako bi dobio informacije o Muhamedu Šaćirbeju, koji je tijekom rata u Bosni i Hercegovini bio jedan od glasnogovornika i sakupljača sredstava za Muslimane iz BiH", piše najtiražniji nizozemski dnevnik.Mabel Wisse Smit imala je vezu s Šaćirbejem, bivšim veleposlanikom BiH pri UN-u, koji je danas optužen za pronevjeru sredstava. Udala se za nizozemskog princa Johana Frisa u travnju 2004. godine.

Kako piše "Telegraaf", bivši zapovjednik srpskih paravojnih snaga Željko Ražnatović Arkan, ubijen 2000. godine, i dva agenta srpske službe sigurnosti, došli su u Bruxelles gdje je radila Mabel Wisse Smit krajem 1993. godine kako bi je oteli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon njihovog dolaska u Bruxelles Milošević je ipak odustao od svog nauma jer bi to "nanijelo veliku štetu srpskoj stvari", dodaje list.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara