Ministar Banožić ne zna gdje je, zamijenio je Lastovo za slavonsko selo Laslovo

Ministar Banožić ne zna gdje je, zamijenio je Lastovo za slavonsko selo Laslovo
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MINISTAR državne imovine Mario Banožić održao je danas sastanak s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem, a u izjavi za medije dva puta je otok Lastovo nazvao Laslovo, što je selo u Slavoniji.

"Govorimo o Mljetu i o Laslovu"

"Razgovarali smo o brojnim zahtjevima kod kojih postoje problemi oko darovanja, ali i o predmetima koji su započeti, odnosno koji su imali ovjerene natječaje. Konkretno, govorimo o Mljetu i o Laslovu koji su iz određenih razloga zastali i za koje ćemo pronaći rješenje", rekao je Banožić, a Laslovo je opet spomenuo odgovarajući na novinarska pitanja.

Podsjetimo, Banožić je rođeni Slavonac, a Laslovo je nekoliko kilometara udaljeno od njegovih rodnih Vinkovaca, stoga još više čudi što je selo s istoka Slavonije smjestio na jug Hrvatske.

Najavili su projekt vrijedan milijardu kuna

Banožić je, između nepoznavanja geografije, izjavio kako očekuje da će do kraja ove godine biti donesen prostorni plan potreban za realizaciju projekta "Kupari 1" u Župi dubrovačkoj, koji će realizirati tvrtka Avenue ulaganja, nakon čega počinje teći investicijski rok.

Nakon sastanka u dubrovačkoj palači Ranjina s Dobroslavićem te gradonačelnicima i načelnicima s područja Dubrovačko-neretvanske županije Banožić je podsjetio da se za projekt "Kupari 1" čekala izrada prostorno-planske dokumentacije, a sada i suglasnosti ministarstava turizma te mora, prometa i veza.

Projekt je vrijedan oko milijardu kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara