Ministar brantelja Tomo Medved izgubio tužbu protiv Matije Babića

Ministar brantelja Tomo Medved izgubio tužbu protiv Matije Babića

Foto: Facebook, Marko Prpić/Pixsell

ODBAČENA je tužba Ministra brantelja Tome Medveda protiv pokretača Indexa Matije Babića.

Tomo Medved tužio je Matiju Babića za naknadu štete zbog teksta u kojem ga Babić naziva "malim prijetećim Medvedićem", "ministrom branitelja privilegija imovinskog rata", "dijelom šatorskog krila HDZ-a" i "članom zločinačke organizacije". Na kraju istog teksta Babić je poručio kako Medveda i njegovu kamarilu ne treba hraniti porezima. Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Tužba je odbačena jer Medved nije znao da je procesno dužan zatražiti ispravak teksta.

Medved je protiv Babića podigao i drugu tužbu, na kaznenom sudu, gdje će pokušati dokazati da nije član zločinačke organizacije, da nije predvodnik šatorskog krila HDZ-a i da plinskim bocama i maltretiranjem Zagrepčana nije tražio privilegije za svoju kamarilu. Babić komentira kako mu je svejedno gdje će sve po hrvatskim ili europskim sudovima trebati dokazivati da je Medved član zločinačke organizacije.

Medvedov zakonOd kada je Medved ministar na snagu stupa "šatoraški" Zakon o braniteljima. Naime, upravo je novi Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji bio razlog podizanja šatora u Savskoj, koji je iz sigurne i tople kuće u Zaprešiću vodio Đuro Glogoški, a koji je bio prisutan i predstavljanju Medvedovog zakona. Taj novi zakon do 2025. godine, kako je izračunao jedan saborski zastupnik, porezne će obveznike koštati čak 5.5 milijardi kuna. Ministarstvo branitelja u 2018. godini dobit će skoro 180 milijuna kuna više nego što je imalo ove godine, a ukupan njihov proračun u 2018. bit će 1.319 milijardi. U proračunu predstavljenom prošlog tjedna čak je 7.5 milijuna kuna manje nego prijašnjih godina namijenjeno poboljšanju kvalitete života veterana, invalida i njihovih obitelji te psihosocijalnoj pomoći, ali su zato povećane stavke za vozni park, sjaj i predstave na raznoraznim obljetnicama. Upola više novca će se potrošiti na umjetnička i dokumentaristička djela o ratu, a udvostručit će se i novac za obilježavanje obljetnica.

Od Medveda koristi nemaju samo šatoraši nego i obitelj. Naime, nedavno smo otkrili kako je njegov nećak postao načelnik 2. postaje prometne policije Zagreb.

> Medvedov nećak naglo napredovao, šefovat će prometnim policajcima u Lučkom

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara