Ministar Kujundžić odbio pred vladom popiti čašu vode iz Slavonskog Broda, dva ministra su popila

Ministar Kujundžić odbio pred vladom popiti čašu vode iz Slavonskog Broda, dva ministra su popila

Screenshot: N1

MINISTAR mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, jutros je uoči sjednice vlade popio čašu slavonskobrodske vode koju su mu dali novinari RTL-a. Ministar je kazao da ne vidi razlog da ne popije tu vodu nakon posljednjih nalaza Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, javlja N1.
 
"Svi uvijek postavljaju pitanje je li trebalo ranije reagirati, no najvažnije je da se brzo reagiralo", kazao je pritom Butković.
 
Čašu vode popio je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ali ministar zdravstva Milan Kujundžić, koji je ustvrdio opet kako je voda dobra za piće, nije želio popiti.
 
Na temelju zadnjih analiza uzoraka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, sa šest lokacija na području Slavonskog Broda utvrđene su količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti.
 
Uzeti uzorci vode na šest lokacija u gradu
 
Hrvatski zavod za javno zdravstvo jučer nije dao nove preporuke o tome je li voda za piće ili nije. To znači da je 90.000 stanovnika Slavonskog Broda i okolice i dalje osuđeno na cisterne s pitkom vodom i spremnike. U priopćenju HZJZ navodi da je uzeo uzorke vode na šest lokacija na području Slavonskog Broda
 
Analize vode istovremeno su provedene u dvama službenim laboratorijima te su oba dobila zadovoljavajuće rezultate.
 
"U svim su uzorcima utvrđene količine ugljikovodika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti propisanih Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe", stoji u priopćenju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara