Ministar Ćorić kaže da viša cijena plina neće biti prevelik udar na domaćinstva

Ministar Ćorić kaže da viša cijena plina neće biti prevelik udar na domaćinstva
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MINISTAR zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je danas u Vinkovcima kako će najavljeno poskupljenje plina za kućanstva od 1. travnja, stajati domaćinstva prosječno oko 20 kuna te ga građani ne bi trebali pretjerano osjetiti s obzirom na pozitivne učinke porezne reforme i smanjenja stope PDV-a na pojedine prehrambene artikle.

Prema ministrovim riječima, korekcija cijene plina bila je nužna jer je proteklih dana cijena plina na veleprodajnom tržištu porasla oko 9,7 posto.

Cijena plina za kućanstva će od 1. travnja biti viša za prosječnih 6,9 posto

"Ono što želim naglasiti je da pored ovog najavljenog povećanja, povećanja cijene plina narednih godinu dana neće biti. Isto tako želim naglasiti i činjenicu da unatoč ovom povećanju cijene plina pozitivan učinak, kako porezne reforme tako i smanjenja poreza na dodanu vrijednost na pojedine segmente hrane, je znatno veći i vjerujem da unatoč činjenici da će doći do povećanja cijene plina od 1. travnja, naša kućanstva ovo povećanje neće prejako osjetiti", kazao je Ćorić.

Cijena plina za kućanstva će od 1. travnja ove godine biti viša za prosječnih 6,9 posto u odnosu na trenutno važeću cijenu, objavila je u petak Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA), koja taj porast objašnjava porastom veleprodajne komponente cijene plina za 9,7 posto.

Ćorić je u Vinkovcima bio nazočan početku projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara