Ministar Hebrang: O smjenama ravnatelja odlučuju Upravna vijeća bolnica

POTPREDSJEDNIK Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang nije danas želio komentirati špekulacije o smjenama ravnatelja nekih bolnica ističući da odluku o tome donose upravna vijeća bolnica.

Energično demantiram da se radi o osobnim simpatijama ili antipatijama, svi su mi ravnatelji jednaki, odgovorio je Hebrang novinarima u Banskim dvorima komentirajući tvrdnje da zbog osobnih netrpeljivosti u petak smjenjuje ravnatelje zagrebačkih bolnica Rebro i Merkur Josipa Paladina i Milana Martinca.

Ministar kaže da njegove "simpatije" ovise o tome kako pojedini ravnatelji vode svoje bolnice, odnosno ugrožavaju li svojim poslovanjem zdravstveni sustav.

Ponovio je da o smjenama ravnatelja odlučuju upravna vijeća bolnica te poručio da će njihova mišljenja poštovati.

Tek kad upravna vijeća ispitaju poslovanje vidjet će se tko od ravnatelja treba biti smijenjen, rekao je Hebrang najavivši da će svakog ravnatelja pojedinačno pozvati na razgovor.

Ministar je novinarima iznio podatak da sedam kliničkih bolnica u RH ima ukupan dug od oko milijardu kuna, u što ulaze i još nenaplaćena dugovanja.

Upozorio je također da bi se, nastavi li se porast dugovanja kao u protekla dva mjeseca (10 posto), novac za pokrivanje dugova ponovno morao tražiti iz državnoga proračuna što je neostvarivo.

Kad je riječ o dugovanjima Rebra i Merkura, Hebrang kaže da je 31. prosinca Rebro imalo ukupan dug od 200 milijuna kuna, a Merkur 73 milijuna kuna.

Podsjetio je da je na Rebru u tijeku investicija vrijedna oko 750 milijuna kuna te ponovno opovrgnuo da će taj projekt biti zaustavljen.

Kao financijski uspješne Hebrang je naveo Kliniku za plućne bolesti Jordanovac te Kliniku za tumore.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara