Ministar iz HDZ-a BiH kreće u obnovu dva objekta Katoličke crkve u Republici Srpskoj

Ministar iz HDZ-a BiH kreće u obnovu dva objekta Katoličke crkve u Republici Srpskoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

MINISTAR za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš (HDZ BiH) potpisao je u Banjoj Luci ugovore o partnerstvu i suradnji kojima je predviđena obnova objekata u vlasništvu crkve na području Doboja i Kotor Varoši.

Kako je priopćeno iz ministarstva, Čordaš je potpisao ugovore u sklopu projekata održivog povratka sa župnicima u župi Krista Kralja, Cer kod Doboja vlč. Josipom Batinićem i župnikom u župi Rođenja Blažene Djevice Marije Kotor Varoš fra Zoranom Mandićem.

Ugovorima je resorno ministarstvo osiguralo sredstva u ukupnom iznosu od 36.000 maraka (oko 18.000 eura) za uređenja obnove župnog ureda i župne kuće u ove dvije župe. Ministar je upoznao župnike s programom rješavanja problema raseljenih osoba, izbjeglica i povratnika u 2018. godini u okviru kojeg će se realizirati ovi projekti. Čordaš je posebno istaknuo značaj obnove vjerskih objekata unutar ovog programa koji podržava projekte održivog povratka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske, u okviru pružanja potpore projektima održivog povratka, u proteklih sedam godina je na prostoru Doboja i Kotor Varoša za obnovu vjerskih objekata, izdvojilo oko 400.000 maraka (oko 200.000 eura).

Na sastanku je bilo govora i o procesu povratka na područje ove dvije općine, kao i o značaju projekata koji će biti realizirani u predstojećem razdoblju. Župnici su zahvalili ministru Čordašu na osiguranim sredstvima te su ga upoznali s aktivnostima koji će biti realizirane u njihovim župama, izrazivši vjeru da će se potpora ministarstva i vlade Republike Srpske nastaviti i u budućnosti.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara