Ministar iz HDZ-a BiH kreće u obnovu dva objekta Katoličke crkve u Republici Srpskoj

Ministar iz HDZ-a BiH kreće u obnovu dva objekta Katoličke crkve u Republici Srpskoj
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

MINISTAR za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske Davor Čordaš (HDZ BiH) potpisao je u Banjoj Luci ugovore o partnerstvu i suradnji kojima je predviđena obnova objekata u vlasništvu crkve na području Doboja i Kotor Varoši.

Kako je priopćeno iz ministarstva, Čordaš je potpisao ugovore u sklopu projekata održivog povratka sa župnicima u župi Krista Kralja, Cer kod Doboja vlč. Josipom Batinićem i župnikom u župi Rođenja Blažene Djevice Marije Kotor Varoš fra Zoranom Mandićem.

Ugovorima je resorno ministarstvo osiguralo sredstva u ukupnom iznosu od 36.000 maraka (oko 18.000 eura) za uređenja obnove župnog ureda i župne kuće u ove dvije župe. Ministar je upoznao župnike s programom rješavanja problema raseljenih osoba, izbjeglica i povratnika u 2018. godini u okviru kojeg će se realizirati ovi projekti. Čordaš je posebno istaknuo značaj obnove vjerskih objekata unutar ovog programa koji podržava projekte održivog povratka.

Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske, u okviru pružanja potpore projektima održivog povratka, u proteklih sedam godina je na prostoru Doboja i Kotor Varoša za obnovu vjerskih objekata, izdvojilo oko 400.000 maraka (oko 200.000 eura).

Na sastanku je bilo govora i o procesu povratka na područje ove dvije općine, kao i o značaju projekata koji će biti realizirani u predstojećem razdoblju. Župnici su zahvalili ministru Čordašu na osiguranim sredstvima te su ga upoznali s aktivnostima koji će biti realizirane u njihovim župama, izrazivši vjeru da će se potpora ministarstva i vlade Republike Srpske nastaviti i u budućnosti.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara