Ministar Jurčić u "Petrokemiji"

S OBZIROM na niske temperature još nije moguća opskrba ´Petrokemije´ plinom, osnovnom sirovinom za proizvodnju mineralnih, gnojiva, no kad zatopli, skladišne zalihe plina koje nastanu tih dana isključivo će se namijeniti kutinskoj tvornici, rekao je danas za posjeta toj tvrtki ministar gospodarstva Ljubomir Jurčić.

Na novinarski upit kad će to točno biti, ministar je odgovorio da je to teško reći, za dan-dva, ali sigurno će biti.

Stožer za obranu ´Petrokemije´ bio je zadovoljan tom izjavom, no od sindikalnih akcija neće odustati ako se plin ne dobije kad se temperatura približi ništici stupnjeva Celzijusovih. ´Bit ćemo kao i do sada solidarni ako temperature budu - 20 stupnjeva Celzijusovih´, rekao je glasnogovornik Stožera Željko Klaus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Jurčić je najavio da će do ljeta ove godine sigurno početi izradba energetske bilance, za koju je odgovorno Ministarstvo gospodarstva. Po toj bilanci ´Petrokemija´ više neće biti dovedena u položaj da proizvodnju prekida gotovo mjesec dana. U opskrbi plina prednost pred ´Petrokemijom´ ubuduće će imati samo kućanstva, kao što je bilo i nekada. Drugi veliki potrošači, za koje je plin gorivo, mogu ga zamijeniti drugim gorivom, rekao je ministar.

Predsjednik Uprave ´Petrokemije´ Boris Mesarić složio se Jurčićevim izjavama, istaknuvši kako je u ovom trenutku plin tvornici prijeko potreban. Kad snijeg okopni, počet će ubrzana prihrana usjeva, za što ´Petrokemija´ mora pravodobno proizvesti potrebne količine gnojive, posebno za hrvatsko poljodjelstvo.

Ministar Jurčić i zastupnica Hrvatskog sabora Marijana Petir za boravka u Kutini razgledali su pogone Tvornice mineralnih gnojiva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara