Ministar kulture s pulskim gradonačelnikom

MINISTAR kulture Antun Vujić, u sklopu boravka u Istarskoj županiji, sastao se danas s pulskim gradonačelnikom Lucianom Delbiancom koji je u ime Grada iskazao veliku zahvalnost ministru za suradnju koju je Pula imala s Ministarstvom kulture.

Naglasio je da je zahvaljujući tom ministarstvu, koje je poduprlo brojne projekte u Puli - počevši od pulskog Filmskog festivala do Sajma knjige i rekonstrukcije nove knjižnice - Pula promovirana u kulturno središte prepoznatljivo u Hrvatskoj i svijetu.

"Nakon četiri godine zajedničkog rada na tim projektima, tragovi na području kulture u Puli nesumnjivo su ostali. Na žalost, ostala ministarstva nisu iskazala veliko zanimanje za druge projekte u Puli", kazao je gradonačelnik Delbianco.

Ministar kulture Antun Vujić ocijenio je da je Pula zbog obilja i raznolikosti kulturnih događanja, sadržaja i priredaba, postala svojevrsnom kulturnom metropolom, prepoznatljivom diljem svijeta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razvitak kulture znači i razvitak samog identiteta grada i upravo je po tome Pula prepoznatljiva", naglasio je Vujić dodavši kako će novi ljudi u Ministarstvu kulture morati nastaviti započetim putem, poglavito kada je u pitanju pulski Filmski festival koji je, kako je rekao, "nakon razdoblja krize doživio veliki uspjeh".

U nastavku posjeta Puli ministar Antun Vujić bio je na otvorenju prodajne izložbe kreativne radionice Dnevnog obuhvata osoba s cerebralnom paralizom, u povodu Međunarodnog dana invalida i predstojećih božićnih blagdana, a zatim je razgledao buduće sjedište pulske gradske knjižnice i čitaonice.

(Hina) dspo sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara