Ministar Lučin predao zahvalnicu Istarskoj Županiji

MINISTAR unutarnjih poslova Šime Lučin danas je u Puli, u sklopu službenog posjeta Policijskoj upravi istarskoj, istarskom županu Ivanu Jakovčiću uručio MUPovu zahvalnicu Istarskoj županiji za rezultate postignute u protupožarnoj zaštiti.

Ministar Lučin tom je prigodom naglasio da Istra u Hrvatskoj prednjači po stupnju organiziranosti protupožarne zaštite i vatrogastva i dodao, kako je po kriterijima MUP-a, uz Istarsku još jedino Primorsko-goranska županija dobila takvo priznanje.

´Od ove godine Ministarstvo je odlučilo posebno stimulirati i zahvaljivati županijama koje su u skladu sa svojim mogućnostima uložile maksimalne napore da protupožarna zaštita, kao bitan segment sigurnosti građana i njihove imovine, bude na što višoj razini´, rekao je Lučin. Pri tom je napomenuo i da MUP raspolaže pokazateljima kako se u nekim županijama nedovoljno radi na protupožarnoj zaštiti.

´Po stupnju organiziranosti, kako profesionalnih, tako i dobrovoljnih vatrogasnih postrojba, Istarska županija je daleko ispred ostalih u Hrvatskoj´, ocijenio je Lučin dodavši da će to vjerojatno stimulirati i ostale županije da veću pozornost posvete protupožarnoj zaštiti s obzirom na to da će MUP pomoći županijama koje znatna sredstva ulažu u protupožarnu zaštitu i to u nabavi opreme i edukaciji.

Predsjednik Vatrogasna zajednice Istarske županije Valter Drandić rekao je da će Istra u idućih deset godina izdvojiti više od sedam milijuna eura za nabavu nove vatrogasne opreme jer je postojeća oprema stara i dotrajala.

Ministar Lučin upoznao je danas novinare s dva MUP-ova projekta - jednim koji se tiče obalne straže u smislu boljeg nadzora plovidbe i opće sigurnosti na Jadranu te s projektom ´Policija u zajednici´. Na osnovi tog projekta svaka bi gradska četvrt imala svog policajca, a time bi se ujedno riješio i problem funkcioniranja komunalne policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara