Ministar obrane Portugala Portaso s ministrom Rončevićem u posjetu HRM-u

PORTUGALSKI ministar obrane i mora Paulo Sacduro Cabralo Portaso danas je sa svojim hrvatskim kolegom ministrom obrane RH Berislavom Rončevićem posjetio Zapovjedništvo Hrvatske ratne mornarice (HRM), gdje su vojna izaslanstva dviju zemalja razmijenila iskustva u organizaciji obalne straže, ustroju mornarica i daljnjoj suradnji koja će i službeno početi ove jeseni kada će u Portugal stići hrvatski vojni ataše.

Ministar Cabralo Portaso rekao je da Hrvatska može očekivati od Portugala veliku potporu što skorijem ulasku u Europsku uniju i NATO. "Zadivljen sam vašim naporima da izgradite institucije prema najvišim demokratskim standardima i omogućite razvitak slobodne ekonomije, a osobito time što ste uspjeli ostvariti visoki stupanj vladavine prava i javnih sloboda", kazao je ministar Cabralo Portas. Naglasio je i kako portugalsko Ministarstvo obrane i mora želi učiti od HRM-a. Portugalski ministar je posebno pohvalio hrvatske napore u zaštiti, kako je rekao, suvereniteta svoje obale, unatoč tomu što još nije postignut puni ustroj obalne straže.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane RH Berislav Rončević kazao je da Hrvatska želi ostvariti najveći stupanj obrambene suradnje s Portugalom, jer ta zemlja može prenijeti svoja iskustva u organizaciji obalne straže.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, ministar Rončević je rekao da je zadovoljan dosadašnjim tijekom preustroja Hrvatske vojske, te da se sve reforme u HV-u odvijaju prema planu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara