Ministar obrane SCG-a: Nema kolektivne krivnje

SAVEZNI ministar obrane Srbije i Crne Gore Boris Tadić izjavio je kako za njega ne postoji kolektivna krivnja za rat na prostorima bivše Jugoslavije.

"Ne prihvaćam kolektivnu krivnju, ne prihvaćam ni krivnju Vojske Srbije i Crne Gore, kao što ne prihvaćam ni krivnju Hrvatske vojske, ni muslimanske vojske - prihvaćam samo individualnu krivnju", rekao je za vojvođanski tjednik na hrvatskom "Hrvatska riječ" Tadić.

On je izjavio da Vojska SGC "po njegovim saznanjima ne čuva haškog optuženika Ratka Mladića".

Tadić je naveo da on ne može odgovoriti na pitanje je li netko - kao bivši pripadnik te armije sada među ljudima koji štite Ratka Mladića jer je Vojska SCG golemi sustav.

Ministar obrane rekao je da bi svi oni koji su optuženi pred Haaškim tribunalom trebali tamo otići zato što je SCG članica Ujedinjenih naroda, a Haaški sud je institucija UN-a.

"A ako me pitate jesam li osobno zadovoljan radom te institucije, moram reći da nisam - ali suština je da svi koji su činili ratne zločine moraju biti osuđeni, kome god da su pripadali", konstatirao je Boris Tadić u razgovoru za "Hrvatsku riječ".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara