Ministar Pančić predstavio akciju ˝Kišobran za dječje srce˝ u Rijeci

MINISTAR hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Ivica Pančić danas je tijekom susreta s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i predstavnicima Primorskogoranske, Ličkosenjske i Istarske županije predstavio novu donatorsku akciju Ministarstva pod nazivom ´Kišobran za dječje srce´.

Kako je rekao, to je treća humanitarna akcija Ministarstva za redom, prethodile su joj ´Anamarija u svijetu zvukova´ i ´Dajmo da čuju´ u kojima su prikupljana sredstva za kupnju pužnica za djecu oštećena sluha.

U ovoj akciji, naveo je Pančić, nabavit će se umeci koji će se ugraditi djeci s urođenim srčanim manama, tzv. kišobrani te tzv. elastični čepovi. Cijena je jednog ´kišobrana´ 37.000 kuna, a ´elastičnog čepa´ 10.000 kuna, kazao je Pančić. Posebnost je tih umetaka u njihovu implantiranju kroz krvne žile čime se uklanja potreba za opasnim zahvatima na srcu. U taj je program uključeno 39 djece, i to nisu samo djeca hrvatskih branitelja, već i ostala bolesna djeca.

Ukupno će u taj program Ministarstvo uložiti 1,1 milijuna kuna, te dodatnih 1,5 milijuna kuna za opremanje kirurške sale u KBC-u Rebro u Zagrebu gdje se obavljaju te operacije.

Nakon susreta u zgradi Grada Rijeke ministar Pančić je posjetio Dječju bolnicu na Kantridi KBC-a Rijeka gdje je riječka Udruga ´Loptica´ priredila predstavu za djecu ´Hakove prometne pustolovine´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara