Ministar poručio Talijanima da prestanu "kukati" zbog vremena

TALIJANSKI ministar prometa Pietro Lunardi odbio je u nedjelju preuzeti odgovornost za prometni kolaps koji je zadao muke stotinama ljudi na snijegom zametenim autocestama, i poručio svojim sunarodnjacima da prestanu "kukati".

Neki su stanovnici danima bili u prometnoj blokadi pošto su u dijelu sjeverne Italije pale neobično velike količine snijega. Oporba je optužila ministra prometa Pietra Lunardija da se nije znao nositi s problemom i zatražila je njegovu ostavku.

No, Lunardi je odbacio optužbe i zamolio Talijane da se prestanu žaliti i optuživati državu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo izliječiti Talijane od njihove dječje bolesti - jadikovanja", rekao je za časopis Libero. "Država ne može predvidjeti snježne oluje, a naši Talijani misle da im Vlada mora odmah otopiti snijeg", dodao je.

Premda se dopredsjednik Vlade Marco Follini u petak ispričao za propuste, Lunardi je rekao da se učiniti isto. "Neću se ispričati. Vlada je uspješno svladala izvanredno stanje i nije bilo žrtava".

Vlasti su do nedjelje ponovno otvorile glavnu autocestu između Salerna i pokrajine Kalabrije koja je četiri dana bila zatvorena zbog snijega.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara