Ministar pravosuđa: Pisci Lex Agrokora napravili su dobar posao

Ministar pravosuđa: Pisci Lex Agrokora napravili su dobar posao

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavic

MINISTAR pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u Dubrovniku kako privremeno vjerovničko vijeće Agrokora u potpunosti obavlja funkcije stalnog vijeća te kako u tom smislu ne vidi nikakav problem u procesu sklapanja nagodbe.

Bošnjaković je istaknuo kako su stručnjaci njegova Ministarstva sudjelovali u pisanju Zakona o izvanrednoj upravi, a da su svi koji su pisali zakon, i kroz formalnu radnu skupinu i kao savjetnici, napravili dobar posao.

"Potrebna jasnija regulativa"


“Taj je zakon pružio normativni okvir koji je sačuvao radna mjesta, funkcioniranje i rad Agrokora te omogućio da se u cijelosti isplate i manji dobavljači. Polako se približavamo nagodbi kao krajnjoj radnji u cijeloj proceduri”, rekao je Bošnjaković.

Na pitanje novinara očekuje li žurno postupanje institucija MUP-a i DORH-a u rasvjetljavanju Afere Hotmail, odgovorio je kako to uvijek očekuje.

Bošnjaković je komentirao prijedlog SDP-a o promjeni Ustava kojim bi se precizno uredilo pitanje referenduma.

“U praksi se pokazalo da je po pitanju referenduma potrebna jasnija i preciznija regulativa. Je li potrebno zbog toga mijenjati Ustav ili je dovoljno promijeniti zakon, odgovorit će stručnjaci nakon analize. Pitanje jest je li potrebno mijenjati Ustav samo radi referenduma jer je neke stvari moguće regulirati izmjenama zakona”, rekao je ministar pravosuđa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara