Ministar Strugar na otvorenju dograđene osnovne škole u Ivancu

MINISTAR prosvjete i sporta Vladimir Strugar otvorio je danas dva školska objekta u Varaždinskoj županiji novoizgrađeni dio Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog i sportsku dvoranu pri Osnovnoj školi Svetoga Đurđa u ludbreškom kraju.

U novi dio škole u Ivancu od 450 četvornih metara, u kojemu se nalaze školska kuhinja s blagovaonicom, knjižnica, informatička i matematička učionica te sanitarni čvor, Ministarstvo prosvjete i sporta uložilo je 3,47 milijuna kuna.

Radove na izgradnji sportske dvorane pri Osnovnoj školi Svetoga Đurđa financirali su Ministarstvo prosvjete i sporta, Varaždinska županija i općina Sveti Đurđ. Za dvoranu sa sportskim terenom, svlačionicama i pratećim sadržajima, ukupne površine 550 četvornih metara, izdvojeno je 2,3 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima ministra Strugara, sve već započete izgradnje u školstvu, koje se financiraju iz državnog proračuna, bit će dovršene iduće godine. Kada je riječ o toj vrsti ulaganja, ubuduće treba računati na tri izvora novca - državni proračun, decentralizirana sredstva za školstvo u županijskim proračunima, te kredite Europske središnje banke u razdoblju od 2003. do 2005. godine, rekao je Strugar.

Za školstvo je u proračunu za iduću godinu planirano 200 milijuna kuna više nego ove godine, rekao je Strugar i dodao kako su u tijeku pregovori Vlade i Sindikata koji bi trebali rezultirati donošenjem kriterija o raspodjeli novca i porastom plaća u školstvu. To znači da Vlada vodi računa o dignitetu učiteljske, odnosno profesorske profesije, kazao je ministar prosvjete i sporta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara