Ministar vanjskih poslova neonacistu Bujancu: Vi ste prosvjetitelj i enciklopedist

Ministar vanjskih poslova neonacistu Bujancu: Vi ste prosvjetitelj i enciklopedist

Screenshot: YouTube

MINISTAR vanjskih poslova Miro Kovač gostovao je u emisiji "Bujica" koju vodi notorni Velimir Bujanec osuđen zbog plaćanja prostitutke kokainom.

Tijekom emisije Bujanec se osvrnuo na nedavni ministrov posjet Hrvatima u Crnoj Gori.

"Bili ste tamo s predstavnicima Hrvatske građanske inicijative, posjetili ste katedralu svetog Tripuna u Kotoru, domaćin vam je bio biskup Ilija Janjić, a susreli ste se i s Hrvatima iz Hrvatskog nacionalnog vijeća, tamo su podijeljeni, nažalost mi Hrvati smo uvijek podijeljeni, dva Hrvata, tri stranke", ustvrdio je Bujanec.

Ministar mu je na to odgovorio kako to nije slučaj samo s Hrvatima te kazao da Bujanec ima "enciklopedijsko znanje".

"Gospodine Bujanec, vi pokazujete da imate enciklopedijsko znanje, vi ste neka vrsta enciklopedista, vi ste prosvjetitelj", kazao je Kovač.

Na to mu je Bujanec odgovorio: "Vi me malo zezate, ja se bavim i tračevima", na što je ministar odgovorio kako je mislio ozbiljno te da je riječ o komplimentu.

>> HDZ-ov ministar diplomacije gostuje kod osuđenog narkodilera Velimira Bujanca

Podsjetimo, uz osudu zbog dilanja kokaina, Bujanec je poznat po svojim šovinističkim stavovima. Tako je u mladosti otvoreno podržavao fašizam, a revizionistički stavovi i slavljenje fašističkih ideologija nisu mu strani ni danas, pa tako nerijetko pozira uz ustašku ikonografiju.


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara