Ministar Vukelić o "Đuri Đakoviću"

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić kazao je danas kako nova uprava "Đure Đakovića" ima zadaću u vrlo kratkom roku izraditi programski i vlasnički projekt restrukturiranja i zajedno s ministarstvom predočiti ga socijalnim partnerima.

O konkretnim modelima nije želio govoriti ali je ocijenio kako taj proces treba završiti s jakom tvrtkom.

"Cilj je u Đakoviću podržati one proizvodne programe koji imaju tržište i perspektivu i reorganizirati ih tako da dobro posluju. Tek onda možemo razgovarati o privatizaciji", kazao je Vukelić u Slavonskom Brodu.

S vodstvom Brodsko-posavske županije ministar je razgovarao o stanju u gospodarstvu i stvaranju boljih uvjeta za poduzetništvo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brodsko-posavski župan Mato Dorić istaknuo je da je stanje u gospodarstvu te županije vrlo teško. Industrijska proizvodnja je u padu, a uvoz dvostruko veći od izvoza, gospodarstvo obilježava i visoka nelikvidnost, a prosječna plaća 20 do 25 posto zaostaje za državnim prosjekom, naveo je župan.

Podsjetio je i na programe poticanja gospodarstva i malog poduzetništva koji su u toj županiji realizirani, a rezultirali su otvaranjem 700 novih radnih mjesta.

(Hina) xruž ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara