Ministar znanosti boravio u Izraelu

MINISTARSTVO znanosti, obrazovanja i sporta priopćilo je u subotu kako je ministar Dragan Primorac boravio u trodnevnom neslužbenom posjetu Izraelu tijekom kojeg se susreo s visokim izraelskim dužnosnicima.

U razgovoru s ministrom znanosti i tehnologije države Izrael Eliezerom Sandbergom i njegovim suradnicima, dogovoreno je intenziviranje suradnje dvaju ministarstava, posebice kroz razvoj novih tehnologija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također, dr. Primorac se susreo s državnim tajnikom Ministarstva vanjskih poslova države Izrael Davidom Pelegom. Tijekom prijateljskog razgovora s visokim izraelskim dužnosnicima, ministar Primorac je prenio pozdrave hrvatskog premijera Ive Sanadera izraelskom narodu. Izraelska strana je u ime premijera Ariela Sharona uzvratila pozdravima hrvatskoj Vladi i hrvatskom narodu, i poručila da će Država Izrael biti iskreni partner Hrvatskoj, te da će pružiti podršku u njenim međunarodnim aktivnostima, kao što je ulazak Hrvatske u EU. Zaključno je dogovoreno da će se kroz nadležna ministarstva usuglasiti skori termin susreta premijera Republike Hrvatske i Države Izrael, kaže se u priopćenju Ministarstva znanosti.

(Hina) pp sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara