Ministarstvo branitelja napalo Mrsića, on odgovara: "Što Medved skriva?"

Ministarstvo branitelja napalo Mrsića, on odgovara: "Što Medved skriva?"
Foto: FAH

PREDSJEDNIK Demokrata Mirando Mrsić reagirao je danas na prozivke iz Ministarstva hrvatskih branitelja, upitavši što vlada i ministar Tomo Medved skrivaju kada zbog njegovih izjava o razdvajanju radničkih i braniteljskih mirovina prijete kaznenim progonom.   

Ministarstvo hrvatskih branitelja Mrsića je u oštrom priopćenju optužilo, uz ostalo, da je kao ministar rada i mirovinskog sustava u vladi Zorana Milanovića razdvajanjem radničkih i braniteljskih mirovina izazvao "nesigurnost kod ove ranjive populacije (branitelja) i nastavak izazivanja kaosa".

Mrsić je na optužbe odgovorio preko Twittera, prozvavši Medveda da je bio dio povjerenstva koje je 2013. godine razdvajalo mirovine, pri čemu se, kaže Mrsić, mogao uvjeriti da niti jedan branitelj u tom postupku nije oštećen, ali je omogućena transparentnost sustava.

"Danas na spomen toga prijeti kaznenim progonom. Što Medved i Vlada skrivaju?", pita Mrsić na Twitteru.

Mrsić je u utorak na konferenciji za novinare ustvrdio da aktualna vlada braniteljskim mirovinama kupuje izborne glasove i time ugrožava mirovinski sustav te se založio za razdvajanje radničkih i braniteljskih mirovina. 

Ministarstvo je u podužem priopćenju također ustvrdilo da "uznemiravanje javnosti, a posebice braniteljske populacije, koje izvodi gospodin Mrsić, opasan je i protuzakonit presedan koji u dobrom dijelu podliježe i kaznenom progonu".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara