ministarstvo branitelja: pančić nije kazao kako oboljelima od ptsp-a treba oduzeti vozačke dozvole

Niti u jednom javnom istupu ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić nije kazao kako oboljelima od PTSPa treba oduzeti vozačke dozvole, priopćilo je danas Ministarstvo hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, reagirajući na izjave predstavnika Zajednice udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSPa izrečene na današnjoj konferenciji za novinare. L

Stav je Ministarstva da rad liječničkih povjerenstava treba ujednačiti, navodi Ministarstvo u priopćenju.

Tvrdi kako je nejasno da su liječničke komisije osobe proglašavale bolesnima, da bi zatim te iste osobe - po podnošenju zahtjeva za izdavanjem vozačke dozvole ili oružanog lista - prema ocjeni liječničkih komisija bile proglašene zdravima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo branitelja napominje kako od 10.000 branitelja koji status HRVI imaju temeljem PTSP-a, njih 3.000 ima oružane listove.

"Ne treba posebno naglašavati kako kroz jasno definiran način rada liječničkih povjerenstava treba odrediti i precizirati tko i na što može imati određeno pravo", navodi Ministarstvo te zaključuje da se radi o nužnosti ujednačavanja rada liječničkih povjerenstva, a ne o najavi oduzimanja vozačkih dozvola, što, nigdje nije ni bilo najavljeno.

(Hina) pp/bma sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara