Ministarstvo hrvatskih branitelja o izjavi pučkog pravobranitelja

MINISTARSTVO hrvatskih branitelja odbilo je danas tvrdnje pučkog pravobranitelja Ante Klarića o radu tog ministarstva te je njegove izjave ocijenilo uvredljivima.

"Ministarstvo u cijelosti odbacuje uvredljive tvrdnje pučkog pravobranitelja Ante Klarića što ih je, podnoseći izvješće za 2002., u dijelu koji se odnosi na Ministarstvo i njegove djelatnike jučer izrekao u programu Hrvatske televizije", kaže se u priopćenju Ministarstva koje je potpisao glasnogovornik Darko Labor.

Prema izvješću pučkog pravobranitelja, podnesenom u Hrvatskome saboru, to ministarstvo ne provodi odluke Upravnog suda te se čak upušta u komentiranje sudskih odluka.

U priopćenju Ministarstva ističe se da ne namjerava polemizirati s Klarićem i da je primjedbe na njegovo izvješće dostavilo, te smatra da je time ispunilo svoje obveze prema pučkome pravobranitelju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Njegova glavna teza, ona po kojoj se Ministarstvo ne pridržava presuda Upravnog suda, jednostavno ne stoji, što smo u našem očitovanju i naglasili", dodaje se u priopćenju.

Ministarstvo hrvatskih branitelja tvrdi da se od 3. siječnja 2000. potpuno pridržava presuda Upravnog suda i odredaba zakona uopće. "Da je tako, svjedoče podaci koji su g. Klariću, kada priprema svoje izvješće, potpuno dostupni, a time i dobro poznati", dodaje se u priopćenju.

"Budući da ga se u javnosti predstavlja zaštitnikom obespravljenih, a u ovom kontekstu među takve je svrstao i hrvatske branitelje", Ministarstvo hrvatskih branitelja spremno je s g. Klarićem riješiti sve nedoumice radi zajedničkog interesa - dobrobiti hrvatskih branitelja", kaže se na kraju priopćenja.

(Hina) pp mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara