Ministarstvo hrvatskih branitelja završilo akciju ´Kišobran za dječje srce´

Ministarstvo hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata danas je završilo donatorsku akciju ´Kišobran za dječje srce´ prigodnim zabavnim programom u zagrebačkom kazalištu ´Vidri´.

Ministarstvo je u ovogodišnjoj akciji darovalo 2,7 milijuna kuna za kupnju umetaka ili tzv. kišobrana i elastičnih čepova za operaciju djece s prirođenim srčanim manama, te za opremanje dvorane za presađivanje jetara u dječjoj dobi u KBC-u ´Zagreb´.

Trenutačno je u Hrvatskoj na popisu 39 djece sa srčanim manama i šestero s bolesnim jetrama koja čekaju na operacije.

Za nabavu umetaka namijenjeno je 1,2 milijuna kuna, a za opremanje operacijske dvorane suvremenom opremom 1,6 milijuna kuna.

Cijena umetka ili tzv. kišobrana je oko 5000 eura, a natječaj će biti raspisan u siječnju. Novac za tu namjenu Ministarstvo već treću godinu prenamjenjuje za humanitarnu akciju, odrekavši se kupnje darova djeci branitelja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije te bile su organizirane akcije ´Dajmo da čuju´ i ´Anamarija u svijetu zvukova´ u kojima je novac darivan za kupnju pužnica za djecu oštećena sluha.

U jednosatnu prigodnom programu danas su u ´Vidri´ djeca Centra SUVAG izvela predstavu ´San Ivanjske noći´, a nastupili su i Zagrebački mališani, Doris Dragović, Vesna Pisarović i Severina.

Ministar hrvatskih branitelja Ivica Pančić uručio je prigodne darove bolesnoj djeci koja su na popisu za operativne zahvate, te mobitele sponzora ´Simpa´ djeci bez roditeljske skrbi sa zagrebačkog područja.

Pančić je ravnatelju KBC-a ´Zagreb´ Josipu Paladinu predao simbol akcije ´Kišobran za dječje srce´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara